TPI titleis golf instructor

Golfnyheter

Golfnyheder

Golfernes A-B-C
Det er med stor glede at Det Norske Magasinet kan presentere spesialisten innenfor golfskader, Rolf Martinsen, som skribent av artikler om forebygging av nettopp golfskader som over halvparten av golfspillerne over 50 år lider av. Rolf er samtidig autorisert Teitleist-instruktør.

Problemene for golferne skyldes:
1. Dårlig fysisk form
2. Overbelastning
3. Utilstrekkelig oppvarming
4. Dårlig svingteknikk
Vi har i dette nummer valgt å sette fokus på svingteknikk. Det alt avgjørende for en golfer er å svinge riktig.
En korrekt sekvens i ditt spil d.v.s. riktig bevegelse av bekken, overkropp, armer og jern er alfa og omega. Bevegelsen, selve kraftmønstret, kan sammenlignes med en 4-trinns rakett der 1. trinn leder videre til 2. trinn, o.s.v. På denne måten får du mest mulig kraft i slaget med minst mulig anstrengelse.
Hvis du har fysiske problemer som begrenser dine bevegelser eller styrke, balanse og koordinasjon, vil du automatisk forsøke å kompensere dette. Det resulterer i et ujevnt resultat og en stor risiko for overbelastning med smerter og skader.
Teitleist har framstilt et program som kalles Screening. Det er en skjematisk test av kroppens bevegelse, styrke, balanse, o.s.v. som gir svar på hvilke problemer du har med sving´en din.
Det finnes 12 vanlige svingfeil som 65 % av alle amatørgolfere har. La oss se på løsningen av disse problemene slik at du framover slipper skader.
God bevegelse, men også god stabilitet er nødvendig, så her er det gode råd til dette.
Lat som om du skal slå et sjuerjern, så finner du nøytralstillingen for bekkenet. Prøv å slå uten sjuerjernet, men med armene i kryss over brystet. Du må nå forsøke å tippe bekkenet fram og tilbake. Det er ofte vanskelig å få musklene til å gjøre dette fordi ryggen ofte er stiv. Når du gjør dette, vil det føles lettere den ene veien framfor den andre. Overkroppen må holdes stille, bare bekkenet skal bevege seg.
Neste test er bekkenrotasjon i samme sjujerns stilling. Du må kun rotere med bekkenet uten bevegelse av skuldrene.
Neste test er rotasjon av overkroppen, og bekkenet skal holdes stille. Det er en god idé om du får hjelp av en person som kan holde bekkenet stille. – Hvorfor er det vanskelig? – Et svært stort problem hos spillere over 50 år er det som kalles ”lower crossed-syndrom” Det betyr at muskulaturen i hofter og rygg blir korte og stramme. Når de blir det, blir de også svake. Derfor er det nødvendig å styrke og trene den korte muskulaturen